Klubben:

Myresjö PSK består av ca 20 medlemmar och har regelbundna skjuttillfällen under större delen av året. Vi skjuter många av de grenar som finns inom  Svenska Pistolskytteförbundet med pistol och revolver.

Ett flertal av klubbens medlemmar tävlar aktivt inom klubben, Jönköpings pistolskyttekrets samt nationellt. Genom åren har klubbens medlemmar skjutit ett antal SM och inför sommaren -18 planeras deltagande i PPC EM.

 

Pistolskytte:

 

’A minute to learn, A lifetime to master’ har någon vis människa yttrat en gång i tiden om något helt annat, men det stämmer också in på pistolskyttet. Att lära sig grunderna går ganska fort, men man kan skjuta länge och hela tiden förbättra sitt skytte.

Ålder och kön spelar ingen roll, alla kan lära sig att skjuta pistol. Hur duktig man sen blir är upp till var och en. Vissa skjuter för att det är roligt och nöjer sig med det, medan andra riktar in sig på att prestera så bra som möjligt på tävling.

På denna film  SPSF Trailer  visas många av pistolskyttets grenar och en av klubbens medlemmar dyker faktiskt upp två gånger i filmen.